Arkiv

juli 1, 2015

I veckans youtube-intervju: Liberalerna i Europaparlamentet infriar ett av sina vallöften!

Veckans youtube-intervju med Europaparlamentariker Cecilia Wikström (FP) handlar om situationen i Grekland och om de slopade  roamingtillsäggsavgifterna vid telefonsamtal, sms eller surfning i andra EU-länder.

– Att genomföra en folkomröstning på söndag, där allt är oklart, är mycket negativt och kan bara leda till att alla parter förlorar. Grekerna tror att de röstar om fortsatt medlemskap i Eurosamarbetet, Tsipras säger att det är det sist föreslagna budet från förhandlarna som man folkomröstar om, inte det fortsatta monetära samarbetet, medan motparterna menar att Grekland ensidigt avbrutit förhandlingarna och det därför inte finns något bud för grekerna att ta ställning till

Regeringen Tsipras bedriver en stark nej-kampanj och någon Ja-sida verkar inte ha organiserats. Jag bävar för att slutresultatet blir att Grekland knuffas ut ur eurozonen. Det är inte rätt väg att gå, säger Wikström.

– I vår uppkopplade värld blir den digitala agendan allt viktigare och jag är glad över detta historiska beslut som kommer att främja resande konsumenter och företagare inom EU och därmed stärka vår konkurrenskraft och främja innovation och tillväxt. Det ska inte vara orimligt dyrt att exempelvis kolla mailen eller läsa tidningen på nätet när vi reser i andra medlemsländer.

– Tack vare en stark kampanj från den liberala gruppen i Europaparlamentet har vi kunnat nå denna överenskommelse och lyckats övertyga ett motvilligt ministerråd att helt slopa roamingavgifter. Därmed har vi infriat ytterligare ett av våra vallöften från Europavalet 2014. Vi liberaler lovade det, vi kämpade för det och vi levererade det, säger Wikström.

Programledare: Linda Aziz

 

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: