Arkiv

maj 11, 2016

Fredag 13/5: Wikström (L) delar ut EU-stipendium till elev på Katedralskolan i Uppsala

CapturePressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet

Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L) delar för sjätte året i rad ut ett stipendium vid Katedralskolan i Uppsala. Mottagaren offentliggörs den 13 maj, då Wikström besöker skolan för att dela ut priset.

Välkommen till Katedralskolan, Skolgatan 2 i Uppsala, kl 09:30 den 13 maj när stipendiaten får ta emot den glada nyheten!

Elever i årskurs två vid Katedralskolan gjorde upp i kampen om ett stipendium om en arbetsveckas vistelse i Europaparlamentet i Bryssel genom att skriva en uppsats på temat min vision för EU år 2025.

Vinnaren kommer att få följa Cecilia Wikström och hennes stab i Europaparlamentet under fyra dagar. Flygresa, hotellvistelse och uppehälle täcks av stipendiet.

– Jag vill bidra till att fler unga människor får komma i närkontakt med EU och hoppas att de ska få en djupare förståelse och ett starkare intresse för Europasamarbetet. Därför delar jag ut det här stipendiet och ser fram emot att välkomna stipendiaten hos mig i höst, säger Cecilia Wikström.

– Vi är mycket glada över att Cecilia genom uppsatstävlingen bidrar till att skapa intresse runt europafrågorna och sedan låter en av våra elever vara i parlamentet under några dagar. De får där vara med om ett digert och inspirerande program och kommer in i sammanhang som utan Cecilia inte skulle vara möjligt. Eleverna brukar i efterhand berätta mycket engagerat för sina skolkamrater om vistelsen i Bryssel, säger Heléne Lagerquist, rektor vid Katedralskolan.

– Det är oerhört glädjande att Cecilia har instiftat detta stipendium och vi ser hur det bidrar till att öka elevernas intresse för Europa och demokratifrågor på Katedralskolan. Stipendiet och Cecilias besök på gymnasiet är ett uppskattat högtidligt tillfälle för oss, säger samhällskunskapsläraren Joan Lindberg som är Katedralskolans projektledare.

Journalister som är intresserade av att vara när Wikström överraskar stipendiaten, eller vill ha mer information, välkomnas att kontakta:

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström

+32 486 94 76 82

linda.aziz@ep.europa.eu

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: