Arkiv

februari 22, 2018

Jag ställer upp för omval för ytterligare fem år i Europaparlamentet

– Jag ställer upp för omval för ytterligare fem år i Europaparlamentet
– Liberalernas riksdagskansli på besök
– Nominerad av valberedningen till Beijer Almas styrelse
– Jag behöver din hjälp

Hej vänner!

Jag ställer upp för omval för ytterligare fem år i Europaparlamentet
I veckan lämnade jag beskedet att jag kandiderar för fem år till i Europaparlamentet. Det är viktigare än på länge att liberala, framtidsorienterade och optimistiska röster tar plats i EU när populistiska, främlingsfientliga och EU-skeptiska partier fortfarande är alldeles för stora i många EU-länder. Vi behöver politiker med ett starkt ledarskap som står upp för ett förbättrat och fördjupat samarbete mellan EU-länderna, och en sådan politiker är jag.

Sedan jag valdes in i Europaparlamentet 2009 har jag hunnit åstadkomma mycket. Att jag fått stora politiska uppdrag, bland annat förtroende att bli ordförande för parlamentets utskottsordförandekonferens, ordförande för utskottet för framställningar och förhandlingsledare för reformen av EU:s asylsystem, visar på att mitt arbete hittills är mycket uppskattat. Ännu är jag långt ifrån färdig med det jag påbörjat och jag vill fortsätta kämpa för ett starkt och enat EU. Därför ställer jag upp för omval, och jag hoppas naturligtvis på ditt stöd! Det är er väljare jag representerar, därför vill jag gärna höra era åsikter om vilka frågor ni vill ska ta större plats här i Europaparlamentet. Ni är varmt välkomna att mejla mig om ni har förslag!

Liberalernas riksdagskansli på besök
I tre dagar stod bland annat mitt kontor värd för finbesök här i Bryssel. Liberalernas riksdagskansli med partiledare Jan Björklund och partisekreterare Maria Arnholm i spetsen åkte ner från Stockholm för att i några dagar tillsammans med oss vässa våra strategier så att vi den 9 september har de bästa förutsättningarna för stora framgångar i riksdags-, landstings- och kommunalvalet. Liberalerna är Sveriges mest EU-vänliga parti och det har varit oerhört givande att under dessa dagar stärka banden mellan mitt kontor här i Bryssel och riksdagskontoret i Sverige.

Nominerad av valberedningen till Beijer Almas styrelse
I veckan blev jag nominerad av en enig valberedning som ny ledamot i Beijer Almas styrelse. Beijer Alma är en internationell industrigrupp som särskilt riktat in sig på komponenttillverkning och industrihandel.

Jag sitter för närvarande i styrelsen för Örebro universitet men aldrig tidigare suttit som ledamot i en styrelse i näringslivet. Att få detta förtroende från valberedningen känns både hedrande och spännande och jag ser fram emot att få tillföra en europeisk dimension till bolaget!

Jag hoppas att mina kunskaper och erfarenheter, framför allt från mitt nuvarande uppdrag i Europaparlamentet, men också från riksdagen, svenska kyrkan och det privata näringslivet, ska vara till nytta för företagets utveckling. Jag hoppas kunna bidra med omvärldsanalyser och bistå med kunskap om både positionering och utveckling, det är välbehövligt i dagens starka globaliserade konkurrens.

Jag behöver din hjälp
Mitt nyhetsbrev växer och jag gläds över att så många nya ansluter sig till det. Men jag skulle gärna se att det nådde fler nya vänner. Känner du någon som kan vara intresserade att få det i sin inbox varje fredag? Fråga dem gärna! Man anmäler sig lätt till det genom att fylla i sin mejladress på min hemsida www.ceciliawikstrom.eu

Med detta önskar jag er en trevlig helg!

Cecilia Wikström (L) Europaparlamentariker

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: