Arkiv

maj 2, 2014

Liberalernas kandidat till EU-ordförandeposten Guy Verhofstadt besöker Uppsala

verhofstadtPressmeddelande från Folkpartiet Liberalerna i Europaparlamentet

På inbjudan av Europaparlamentariker Cecilia Wikström (FP) besöker Guy Verhofstadt, som är nominerad till att bli EU-kommissionens nye ordförande Uppsala måndagen den 5 maj.

Tillsammans med rektor Eva Åkesson kommer de att besöka flera pågående forskningsprojekt om cancer och energi mellan klockan 9.00 och 10.00 vid SciLifeLab vid Uppsala Universitet.

– Europa behöver bli bättre på att utnyttja de ekonomiska möjligheterna som den inre marknaden ger och på att ge mer utrymme till människor som vill utveckla sina innovativa idéer. EU-medborgare och företagare måste kunna dra nytta av den utdelning som den europeiska integrationen ger. Att avveckla hinder för innovatörer och företagare är mitt allra främsta mål. Ambitionen bör inte vara mindre än att bli ledande på den digitala ekonomiska marknaden, inom energieffektivitet och en hållbar utveckling för miljön. Detta är vägen framåt och vägen ut ur den ekonomiska krisen, säger Guy Verhofstadt.

– Europa står nu vid ett vägskäl. Ska vi fortsätta att samarbeta eller falla tillbaka i gamla tiders nationalism? I Europaparlamentsvalet den 25 maj kan vi tillsammans se till att Europa väljer rätt väg. Nu räcker det inte längre att stå bredvid och se på. Vi har allt att vinna på att tillsammans möta framtiden, stärkta av den lärdom som den ekonomiska krisen gett oss. Jag är övertygad om att EU har sina största framgångar framför sig, säger Cecilia Wikström.

Verhofstadt och Wikström inbjuder medier att ta del av besöket och finns tillgängliga för intervju.

Dag: måndagen den 5 maj

Tid: 9.00-10.00

Plats: SciLifeLab, Uppsala Universitet, Biomedicinska Centrum (BMC), Husargatan 3, Uppsala.

För mer information, kontakta:

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström

linda.aziz@ep.europa.eu

+32 48 94 76 82

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: