Arkiv

november 4, 2014

I medierna: intervjuad om Dawit Isaak, romer, Mare Nostrum och Sverigedemokraterna

expressenInom kort avslutas den italienska sjöräddningsinsatsen Mare Nostrum som det senaste året räddat över 150 000 båtflyktingar i Medelhavet. Istället startar i helgen Operation Triton, där 19 EU-länder deltar. Hör min medverkan i Studio Ett här.

Dawit Isaak är EU:s enda samvetsfånge. Nu deltar jag som en av tio personer i Stödföreningen Dawit Isaaks videor för att uppmärksamma hans fall. När en av oss är fängslad för det fria ordets skull så som Dawit då är vi alla fängslade. I dag är jag fängslad tillsammans med Dawit Isaak. Se musikvideon och läs artikeln i Expressen här.

Hur ska vi bryta det ”vi och dem” som uppstått i politiken mellan SD och övriga riksdagspartier? Vilken typ av samarbeten är tänkbara – och önskvärda? Se  seminariet här, sänt av SVTForum.

EU har satsat miljarder på att hjälpa Rumäniens romer. Men hjälpen har inte nått fram. Vi har en pågående humanitär katastrof mitt inne i den Europeiska unionen. Det är skandal! Läs artikeln som publicerats i bla Jönköpings-Posten här. (PDF-versionen hittas här)

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: