Arkiv

mars 19, 2019

Nyhetsbrev #134: Min framtid

Jag får många frågor om hur jag ser på min framtid och det partiråd som kommer att äga rum inom kort.

Låt mig börja med att säga att jag hade sett fram emot att ta mig an uppdraget att leda liberalernas valrörelse som partiets toppkandidat. Förberedelserna inför kampanjen var i full gång, men enligt partistyrelsens önskan avsattes jag från den förstaplats som partirådet enhälligt tre veckor tidigare valt mig till. Händelseförloppet och beslutet är naturligtvis oerhört tråkigt och jag vill vara tydlig med att jag inför det stundande partirådet inte står till förfogande för den första platsen på listan.

Många medlemmar frågar mig om jag, trots det som skett, är beredd att stå till förfogande längre ned på Liberalernas lista till Europaparlamentet. Jag kommer inte att aktivt söka en sådan plats, men om partirådets ledamöter anser att jag skulle kunna bidra till att attrahera väljare för att säkra vårt partis inflytande i Europaparlamentet genom detta så kommer jag att acceptera platsen. I så fall blir det upp till väljarna att avgöra om jag ska fortsätta mitt arbete i Europaparlamentet eller inte.

Jag står till förfogande under samma förutsättningar som vid partirådet för en månad sedan. Jag är en 53-årig hårt arbetande Europaparlamentariker, tvåbarnsmor, präst och styrelseledamot i två välrenommerade svenska företag. Jag vill fortsätta att verka för ett fördjupat och förbättrat europeiskt samarbete. Inte minst vill jag fullfölja arbetet med att få på plats en solidarisk flyktingpolitik där våra länder rättvist delar på ansvaret för att ta emot asylsökande.

Ingen förtroendevald har någon rätt till sitt mandat. Man innehar det som ett förtroende från medborgarna. Vill ni och våra väljare att jag ska fortsätta mitt arbete i Europaparlamentet så gör jag det med glädje. Om inte så respekterar jag det.

Jag vill avsluta med att ta tillfället i akt att tacka alla er som under de gångna veckorna har hört av er med vänliga ord, blommor och mycket mer. Under snöyrans och isvindarnas dagar har det värmt. Det är trösterikt att minnas att våren kommer sakta tillbaka, även i år.

Cecilia Wikström (L)

Europaparlamentariker

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: