Arkiv

september 22, 2017

Nyhetsbrev #76: Praktikant sökes!

Europaliberalen

— Dawit Isaak
— Liberalerna står upp för tillgängligheten
— Praktikant till Team Wikström

Hej vänner,

Dawit Isaak
Sveriges Europaparlamentariker står samlade bakom Dawit Isaaks nominering till Sakharov-priset. Jag presenterar vår nominering i utskottet den 2 oktober, och vi arbetar nu aktivt bakom kulisserna för att få vår självständiga nominering av honom framgångsrik. Det finns som alltid många värdiga pristagare, men efter så många år i fängelse är det dags att Dawit tilldelas priset. Det skulle sätta tryck på den eritreanska regeringen att frige honom, eller åtminstone ge information om vad de har gjort med honom. Vi måste visa världens auktoritära regimer att vi inte glömmer deras brott, och visa våra hjältar att vi inte glömmer dem.

Liberalerna står upp för tillgängligheten!
I en debattartikel i Arbetet gjorde Europaparlamentariker Malin Björk (V) ett utspel där hon anklagade ”EU:s höger” för att göra sitt bästa för att försvaga EU-lagstiftningen för tillgänglighet för funktionsnedsatta medborgare. Ett trött utspel som med trubbiga analysverktyg försöker ta billiga politiska poänger.

I en replik skriver jag att tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning är en central fråga för mig personligen, men också för Liberalerna. Vi vill ge människor förutsättningar för att självständigt leva det liv de vill. Alla som har följt debatten om LSS hemma i Sverige vet att Liberalerna är det mest aktiva partiet i frågan. Politiken på EU-nivå är inget undantag.

Björks menar att vi liberaler i denna lagstiftning springer näringslivets ärenden. Det hon pekar på är att vi gjorde en avvägning för förbättrad tillgänglighet utan att lägga allt för kostnadsdrivande regleringar på mikroföretag, så som tobakshandlare och pizzerior. Det vore orealistiskt att lägga tvingande krav på tillgänglighetsåtgärder på små företagare – det skulle hota deras verksamheters existens. Därför undantog vi små företag från bindande regler. För utan dessa miljoner små företag som driver den europeiska ekonomin blir det svårt att bekosta välfärd som exempelvis LSS.

Praktikant till Team Wikström
Är du någon, eller känner du någon som älskar du politik? Som vill lära sig mer om EU? Som delar Liberalernas värderingar?

Jag söker en positiv, mångsidig och energisk praktikant till mitt kontor i Bryssel i vår. Personen är i slutet av sina universitetsstudier, eller precis klart med dem, är duktig på att skriva och gillar att arbeta med kommunikation, men även med lagstiftningsarbete. Goda kunskaper i engelska är viktigt, och gärna franska. Team Wikström arbetar i ett högt tempo, och jag är säker på att vårens praktikant, liksom mina tidigare, kommer ha kul och lära sig mycket!

Klicka här för att läsa mer!

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: