Arkiv

oktober 13, 2017

Nyhetsbrev #79: Sista ansökningsveckan för praktik!

— Sista ansökningsveckan för praktik
— Europaparlamentets ledning i Paris
— Viktigt steg i skapandet av nytt asylsystem på torsdag
— Rättigheter för individer med funktionsnedsättning

Hej vänner,

Sista ansökningsveckan för praktik
Är du någon, eller känner du någon som älskar du politik? Som vill lära sig mer om EU? Som delar Liberalernas värderingar?

Jag söker en positiv, mångsidig och energisk praktikant till mitt kontor i Bryssel i vår. Personen är i slutet av sina studier, eller precis klar med dem, är duktig på att skriva och gillar att arbeta med kommunikation, men även med lagstiftningsarbete. Goda kunskaper i engelska är viktigt, och gärna franska. Team Wikström arbetar i ett högt tempo, och jag är säker på att vårens praktikant, liksom mina tidigare, kommer ha kul och lära sig mycket!

Sista ansökningsdag är på söndag, den 15 oktober.

Klicka här för att läsa mer!

Europaparlamentets ledning i Paris
Som ordförande för utskottsordförandekonferensen i Europaparlamentet är jag med och driver EU-politik på högsta nivå. Vi tar beslut om parlamentets prioriteringar och sätter den legislativa rytmen för resten av mandatperioden och framtiden.

I måndags började parlamentets ledning planeringen inför Europavalet 2019. Talmannen Antonio Tajani öppnade mötet som passande nog ägde rum i Jean Monnets hus utanför Paris. På kvällen tog jag till orda och gav utskottens perspektiv på planeringsarbetet.

Viktigt steg i skapandet av nytt asylsystem på torsdag
Jag har jobbat intensivt för att forma Europaparlamentets position inför förhandlingarna med Ministerrådet och EU-kommissionen kring den reviderade Dublinförordningen. På torsdag väntas förslaget röstas igenom i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter. Ett viktigt steg närmare ett helt nytt europeiskt asylsystem.

Rättigheter för individer med funktionsnedsättning
I går stod utskottet för framställningar (PETI) värd för en workshop på temat ”rättigheter för individer med funktionsnedsättning”. Som ni kan se på bilden hade vi både en velotypist och en teckentolk på plats – allt för att föregå med så gott exempel som möjligt på hur man kan göra demokrati och mötet med myndigheter så inkluderande som möjligt. Det gjorde mig väldigt stolt!

Under workshopen medverkade intresseorganisationer, företrädare för EU-kommissionen, en professor i sociologi och  intresserade medborgare. Workshopen var mycket givande, och många intressanta perspektiv lyftes kring hur vi kan öka inkluderingen av funktionsnedsatta individer i samhället. En av de sista deltagarna avslutade med: ”Vi måste sluta se på inkludering av funktionsnedsatta individer som en kostnad – det är en investering”.

Hela mötet livestreamades och går att se här!

Med detta vill jag önskar er en trevlig helg!
Cecilia Wikström (L) Europaparlamentariker

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: