Arkiv

mars 17, 2017

Nyhetsbrev från Wikström (L): Liberal optimism i Västerås!

Hej vänner,

‪På lördag morgon‪ bär det av till Västerås och årets Riksmöte. Det kommer bli en spännande helg med många inspirerande samtal och seminarier. Vi Europaparlamentariker tjuvstartar redan på lördag förmiddag med varsitt seminarium om hur vi ser EUs nuvarande och framtida utmaningar. Jag ser framemot att prata om och sprida liberal optimism i en tid av populism. Jag startar klockan 10:30 i Aros Kongresscenter i Västerås. Seminariet är gratis och öppet för alla så kom förbi om du har tid!

Jag ser fram emot att träffa liberaler från hela Sverige och jag kommer att absorbera mina liberala vänners idéer, energi och optimism! Jag kommer att ha en intensiv vår med många utmaningar gällande bland annat lagstiftandet av en helt ny europeisk asylpolitik, Brexit-förhandlingarna som snart tiggas i gång och så vidare. Så kommer jag att se till att verkligen ladda batterierna och låta mig inspireras i Västerås.

För er som kommer till Riksmötet, kom förbi mitt bord, där jag har massor av Team Wikström choklad, t-shirts, portabla batterier till mobiler, USB-minnen, broschyrer, tändsticksaskar, paraplyer, kassar och andra prylar att ge bort till er som vill. Och är ni inte där och vill ha ett kit, ta kontakt mer er lokala representant och be personen att gå förbi och hämta upp grejer åt dig.

Samtidigt vill jag uppmärksamma er på att jag kommer vara med i Ekots lördagsintervju imorgon klockan 13:00. Lyssna på P1, eller lyssna här i efterhand.

Nu har Nederländerna röstat i parlamentsvalet och populisterna har erkänt sig besegrade. Det kommer troligtvis ta lång tid att förhandla fram en ny regeringskoalition. Det var trots allt 6 partier som fick över över 10 mandat. Men svaret Nederländerna gav världen var tydligt: de förkastar populismen för en stärkt öppenhet.

Nederländerna var först ut under ”EU-supervalåret” 2017, och nu väntar Frankrike, Tyskland och kanske även Italien. Vi ser att vi lever i en omvärld präglad av oro, men även ett liberalt Europa som börjat reagera mot populisterna. Vi vet att vi har en tydlig och viktig uppgift framför oss. Grundat i ett optimistiskt budskap ska vi liberaler kommunicera vårt tydliga svar på världens frågor om den europeiska liberalismens framtid: Det måste vara slut på de blöta fingrarnas politik. Vi i Europa som står för öppenhet, tolerans, alla människors lika värde oavsett bakgrund, internationellt samarbete och andra demokratiska principer, ska i dessa utmaningens tider inte följa opinionen. Vi ska leda den.

Cecilia Wikström (L) Europaparlamentariker

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: