Arkiv

januari 24, 2019

Valet till EU-parlamentet: Så röstade Liberalernas medlemmar

Resultatet av Liberalernas provval till valet till EU-parlamentet den 26 maj är nu klart. Partimedlemmarna har utifrån 154 kandidater röstat fram vilka som ska stå med på listan.

Resultatet är rådgivande, och valberedningen kommer nu att arbeta vidare med ett förslag till lista och presentera detta senast den 1 februari. Listan inför valet till EU-parlamentet fastställs slutligen av Liberalernas partiråd den 15-16 februari.

– Medlemmarna har nu fått säga sitt i en demokratisk process, och vi är glada att så många velat bidra. Europaparlamentsvalet vart femte år är viktigt för oss liberaler, och nu tar valberedningens arbete vid för att ta fram ett förslag till lista. Vi ser sedan fram en rolig och intensiv valrörelse under våren, säger valberedningens ordförande Olle Schmidt.

Resultatet av provvalet presenteras nedan. På plats 1 på listan från resultatet av provvalet står nuvarande Europaparlamentsledamot Cecilia Wikström:

– Jag är glad, tacksam och mycket hedrad över att så många av Liberalernas medlemmar vill se mig som partiets toppkandidat i valet till Europaparlamentet den 26 maj. Jag gläds över att vi är Sveriges mest europavänliga parti, vilket tydliggörs i att vi har rekordmånga kandidater som vill arbeta för ett ännu bättre EU, säger Cecilia Wikström och fortsätter:

– Jag vill fortsätta jobba för en hållbar klimat- och miljöpolitik, en solidarisk flyktingpolitik, för demokrati, mänskliga rättigheter och bekämpandet av gränsöverskridande brottslighet. EU:s konkurrenskraft måste värnas för att säkra en bättre framtid för oss alla. Jag ser fram emot att bedriva en inspirerande liberal valkampanj som visar på möjligheterna i EU och förmedlar hopp och framtidstro.

Resultatet av Liberalernas provval av kandidater till EU-parlamentet:

1. Cecilia Wikström, Uppsala

 1. Allan Widman, Malmö
 2. Said Abdu, Trollhättan
 3. Maria Weimer, Uppsala
 4. Johan Pehrson, Örebro
 5. Karin Karlsbro, Stockholm
 6. Anders Rehnberg, Göteborg
 7. Oscar Wåglund Söderström, Stockholm
 8. Hadar Cars, Stockholm
 9. Axel Darvik, Göteborg
 10. Christina Thufvesson, Stockholm
 11. Monica Lundin, Borlänge

Kontakt:
Liberalernas presstjänst, tel: 0708 – 54 90 20

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: