Arkiv

september 16, 2014

Wikström (FP) delar ut EU-stipendium till elev på Katedralskolan i Uppsala

FP_badge_artworkPressmeddelande från Folkpartiet Liberalerna i Europaparlamentet

Europaparlamentariker Cecilia Wikström (FP) delar för fjärde året i rad ut ett stipendium vid Katedralskolan i Uppsala. Mottagaren offentliggörs den 19 september, då Wikström besöker skolan för att dela ut priset.

Välkommen till Katedralskolan, Skolgatan 2 i Uppsala, kl 09:40 på fredag när stipendiaten får ta emot den glada nyheten!

Elever i årskurs tre vid Katedralskolan gjorde upp i kampen om ett stipendium om en arbetsveckas vistelse i Europaparlamentet i Bryssel genom att skriva en uppsats på temat ”Hur kan och bör EU agera i dagens oroliga värld?”.

Vinnaren kommer att få följa Cecilia Wikström och hennes stab i Europaparlamentet under fyra dagar. Flygresa, hotellvistelse och uppehälle täcks av stipendiet.

– Jag vill bidra till att fler unga människor får komma i närkontakt med EU och hoppas att de ska få en djupare förståelse och ett starkare intresse för Europasamarbetet. Därför delar jag ut det här stipendiet, säger Cecilia Wikström.

– På Katedralskolan är EU-frågor en viktig och integrerad del av vår utbildning. Flera gånger har klasser rest på studiebesök till Bryssel. Därför är det glädjande att Wikström delar ut detta stipendium, som ligger väl i linje med skolans ambition och att bidra till en ökad internationalisering, säger samhällskunskapsläraren Joan Lindberg som är Katedralskolans projektledare.

Journalister som är intresserade av att vara när Wikström överraskar stipendiaten, eller vill ha mer information, välkomnas att kontakta:

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström

mobil +32 486 94 76 82

linda.aziz@ep.europa.eu

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: