Arkiv

februari 12, 2014

Wikström (FP) har Uppsalas starkaste personliga varumärke

 

Uppsalas starkaste Foto Bjorn DimbergEuropaparlamentariker Cecilia Wikström är i topp när affärsmagasinet Relation presenterar Uppsalas 50 starkaste personliga varumärken för år 2013.

För fjärde året i rad korar Relation Uppsalas 50 starkaste personliga varumärken – de personer som bor eller verkar i Uppsala län, är välkända, aktuella och förtroendeingivande och gör Uppsala till en intressantare stad att leva i. Toppar årets lista gör EU-parlamentarikern och prästen Cecilia Wikström, och motiveringen lyder:

”Uppsalas mest inflytelserika politiker – i Europa. Lika aktuell på EU:s högkvarter i Bryssel som i Domkyrkan i Uppsala. Håller sig ständigt framme såväl i sakhanteringen i Europaparlamentet som i den mediala cirkusen. En doer med okulär förmåga.”

– Jag är uppriktigt glad och stolt över att väljas till Uppsalas starkaste personliga varumärke. Uppsala har en alldeles särskild plats i mitt hjärta, särskilt nu när jag har hela EU som arbetsplats.

– Extra roligt är det eftersom jag leder EU:s lagstiftningsarbete kring varumärkesfrågor just nu. Varumärken ska vara tydliga och lätta att känna igen. Som politiker vill jag vara tydlig och stå för vad jag gör. Utmärkelsen känns hedrande, säger Cecilia Wikström.

– För första gången toppar en politiker listan, vilket är intressant när vi nu går in i ett valår. Det personliga varumärket är oerhört viktigt för politiker och folkpartisten Wikström har lyckats få med sig hela vår expertpanel, trots olika politisk uppfattning. Hon inger starkt förtroende hos folk, inte bara de egna partitrogna, säger Relations chefredaktör Anders Melldén.

För mer information, kontakta oss:

Cecilia Wikström, (FP), Europaparlamentariker

www.ceciliawikstrom.eu

+46 706 28 30 99

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström

linda.aziz@ep.europa.eu

+32 486 94 76 82

Bakgrund:.

Resultatet är Relations hyllning till 50 personligheter som gör Uppsala mycket intressantare. Att överhuvudtaget placera sig är en bedrift. Men listan bygger inte enbart på popularitet eller kändisskap. Placeringarna bygger på att varje panelmedlem, var för sig helt subjektivt, satt sina ”poäng” på följande:

1. Allmänkännedom och aktualitet i Uppsala under 2013.

2. Hur har personen, medvetet eller omedvetet, lyckats positionera sig?

3. Image. Känner man förtroende för personen?

Resultatet av panelmedlemmarnas poängsättning har sedan givit en totalpoäng som i sin tur resulter

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: