Arkiv

september 28, 2017

Wikström (L): En seger för yttrandefriheten att Hamza Yacin friges

CCC Chair Cecilia WIKSTROM

Pressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet

Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L), som har varit engagerad i den fängslade svenska journalisten och författaren Hamza Yacins fall, välkomnar att han i dag friges.

– Jag gläds åt att Hamza Yacin har frigetts och nu kan återförenas med sin familj. Detta är en seger för världens författare och journalister.

– I samband med att Hamza Yacin greps ställde jag en fråga till EU-kommissionen, som jag fortfarande inväntar svar på. Jag vill veta vilka åtgärder kommissionen vidtar för att säkerställa att alla svenska medborgare, Erdoğan-kritiker eller inte, ska kunna resa fritt inom Europa utan att riskera att gripas på Turkiets begäran för att de använt sin yttrandefrihet. Den fria rörligheten måste gälla för alla EU:s medborgare.

– Detta är en glädjens och frihetens dag och jag delar glädjen med Hamza Yacin och hans familj.

För mer information, kontakta:
Linda Aziz, presschef hos Cecilia Wikström

+32 486 94 76 82

linda.aziz@ep.europa.eu

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: