Arkiv

maj 18, 2017

Wikström (L): EU-medborgare ska få ta med sig sina internet-tjänster utomlands

CCC Chair Cecilia WIKSTROM

I torsdagens plenarsession i Strasbourg antog Europaparlamentet en ny förordning för att öka tillgången till gränsöverskridande internet-tjänster. Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L) har länge drivit parlamentets arbete för att möjliggöra för EU-medborgare att röra sig fritt inom EU ta med sig sina internet-tjänster.

– Det är med glädje som jag röstar för denna förordning som förenklar livet för oss alla. Tack vare den nya lagstiftningen kommer alla EU-medborgare som reser inom unionen att få tillgång till samma innehåll på internet, till exempel Spotify och Netflix utbud, både hemma och utomlands.

– Denna nya moderna lagstiftning är anpassad till den teknologiska utvecklingen, samtidigt som den harmoniserar den digitala inre marknaden och förstärker den fria rörligheten. Det här kommer att ge tydliga spelregler för våra leverantörer, vilket förhoppningsvis kommer att leda till innovation och utveckling av ny teknik och tjänster, vilket gagnar konsumenter, tjänsteleverantörer och rättighetsinnehavare.

Förordningen ska nu implementeras bland medlemsländerna, och väntas träda i kraft våren 2018.

För mer information, kontakta:
Linda Aziz, presschef hos Cecilia Wikström

Linda.aziz@ep.europa.eu

+32 486 94 76 82

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: