Arkiv

september 13, 2016

Wikström (L): Hedrande att utses till den tolfte mest inflytelserika Europaparlamentarikern!

fb8Pressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet

Cecilia Wikström (L) rankas som den tolfte mest inflytelserika Europaparlamentarikern, i en sammanställning presenterad i dag av Votewatch. Faktorer som vägts in är bland annat att hon är den liberala gruppens ledare i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter, att hon sitter som ordförande i utskottet för framställningar och att hon är Europaparlamentets förhandlingsledare kring revideringen av Dublinförordningen.

– Det är naturligtvis hedrande att ta en så hög plats på listan tillsammans med tunga politiker som min egen gruppledare Guy Verhofstadt och Europaparlamentets talman Martin Schulz. Själva grunden i mitt uppdrag är lagstiftningsarbetet och jag är väldigt glad över att jag lyckats så bra med det. Jag gillar att arbeta och göra skillnad, det är därför jag är här, säger Cecilia Wikström.

Wikström är den enda svenska ledamoten på topp 70-listan. Europaparlamentet består av 751 ledamöter varav Sverige har 20 mandat.

Läs mer om Votewatch lista här: http://www.votewatch.eu/blog/who-holds-the-power-in-the-european-parliament-assessing-the-influence-of-individual-meps/

För mer information, kontakta:

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström

linda.aziz@ep.europa.eu

+32 486 94 76 82

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: