Arkiv

september 14, 2016

Wikström (L) inför Junckers SOTEU-tal: Dags att kavla upp ärmarna och leverera!

image1Pressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet

Inför EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers årliga State of the European Union-tal i dag, onsdag morgon, i Europaparlamentet uppmanar Cecilia Wikström (L) honom att visa att det är han, och ingen annan, som är EU:s ledare.

– Europa står inför många och svåra utmaningar med terrorhot, klimatförändringar, en svårhanterlig flyktingsituation, hög ungdomsarbetslöshet, Brexit och spända relationer med Turkiet och Ryssland, bland annat. Våra medborgare har rätt att ställa krav på att Europas politiker levererar lösningar på deras utmaningar. Det är hög tid att vara modig, optimistisk, samarbetsinriktad och att kavla upp ärmarna för att leverera en politik som svarar mot medborgarnas förväntningar.

Om EU-relationerna med Storbritannien säger Wikström:

– Storbritannien kan inte fortsätta att hålla resten av Europa i limbo. Det är dags att EU sätter press på britterna att formellt meddela att de lämnar unionen så att en överenskommelse om det framtida förhållandet mellan EU och Storbritannien kan nås och relationerna mellan parterna normaliseras.

För mer information kontakta:

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström

linda.aziz@ep.europa.eu

+32 486 94 76 82

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: