Arkiv

april 18, 2018

Wikström (L) inför Macrons besök i Europaparlamentet: Sverige bör nu göra gemensam sak med Macron och Merkel

Pressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet

I dag, tisdag, kl 10 besöker Frankrikes president Emmanuel Macron Europaparlamentet för att i plenum debattera EU:s framtid. Wikström träffar Macron samma dag vid lunchtid. Inför debatten och mötet säger Cecilia Wikström:

– Med sin jordskredsseger har Macron visat att inte bara är populistiska partier har förmågan att engagera och entusiasmera medborgare. Budskap om framtidstro, öppenhet och en stärkt europeisk gemenskap övertygar. Inför riksdagsvalet i september är dags för oss svenskar att blicka ut över Europa, dra lärdom av andra länder och bestämma oss för vilka värden som Sverige ska låta sig leda sig av.

– Men riksdagsvalet handlar inte bara om vilken väg Sverige som land ska slå in på, utan vi har också chansen att rösta fram en regering som tar en större roll i Ministerrådet. När Tyskland efter flera månaders överläggningar har en regering på plats, ser möjligheterna att förstärka och förmera EU bättre ut än på mycket länge. Angela Merkel och Emmanuel Macron har de visioner som behövs för ett utvecklat och handlingskraftigt EU där vi skapar gränsöverskridande lösningar för våra gemensamma utmaningar.

– Efter Brexit är Sverige den sjunde största ekonomin i EU. För mig som liberal är det självklart att Sveriges nästa regering måste våga ingå i en grupp, anförd av Merkel och Macron, för ett starkare, mer sammansvetsat och handlingskraftigt EU.

För mer information, kontakta:
Linda Aziz, presschef hos Cecilia Wikström

linda.aziz@ep.europa.eu

+32486947682

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: