Arkiv

november 14, 2018

Wikström (L) inför Merkels besök i EU-parlamentet: Se till att Europeiska rådet röstar fram en gemensam hållning så att Dublinförordningen moderniseras

I dag, på tisdag kl 15.00, debatterar Tysklands förbundskansler Angela Merkel EU:s framtid i Europaparlamentet. Inför debatten kommenterar Cecilia Wikström:

– Som EU:s främsta ledare är viktigt att Merkel utnyttjar den återstående tiden som återstår för henne som Tysklands förbundskansler till att genomföra de reformer som EU så väl behöver.

– Det handlar framför allt om att lösa upp de motsättningar som finns i Ministerrådet så att vi kan få ett fungerande europeiskt asylsystem på plats så snart som möjligt, men också om att få på plats de gemensamma åtaganden som behövs för att avvärja de miljö- och klimathot vi står inför. Dessutom måste vi samverka för att bekämpa terrorism och gränsöverskridande brottslighet och försvara mänskliga rättigheter både globalt och på EU-nivå. Vidare bör vi jobba för att öka anslagen till europeiska forsknings- och innovationsprojekt.

– EU grundades på ruinerna från andra världskrigets. Detta fredsprojekts framtid handlar om våra barns framtid och jag är övertygad om att EU behöver mer samarbete i framtiden, inte mindre.

Debatten direktsänds här och pågår mellan klockan 15.00-17.30.

För mer information, kontakta:

Linda Aziz, presschef hos Cecilia Wikström

+32 486 94 76 82

Linda.aziz@ep.europa.eu

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: