Arkiv

november 19, 2018

Wikström (L) Liberalernas toppkandidat till Europavalet 2019

Pressmeddelande från Liberalerna i Uppsala län

På måndagen nominerades Cecilia Wikström (L) som toppkandidat till Europavalet i maj av Liberalerna i Uppsala län.

– Cecilia Wikström är Uppsalas tydliga röst i EU som inger ett starkt förtroende hos människor, inte bara hos våra egna partivänner. Sverige och Uppsala behöver politiker med ett starkt ledarskap som står upp för ett förbättrat och fördjupat samarbete mellan EU-länderna, och en sådan politiker är Cecilia Wikström, säger Malin Sjöberg Högrell, Länsförbundets ordförande & Regionråd.

– Jag känner mig stolt, glad och hedrad att få vara Liberalerna i Uppsala läns toppkandidat inför Europavalet nästa år. Om jag blir omvald kommer jag med kraft och glädje att fortsätta att vara en stark och tydlig liberal röst som gör skillnad i Europaparlamentet, säger Wikström.

Bakgrund:

Wikström är Europaparlamentariker sedan 2009, där hon leder förhandlingarna kring ett nytt europeiskt asylsystem och där hon som ordförande för utskottsordförandekonferensen innehar den tyngsta posten som en svensk Europaparlamentariker någonsin har haft. Wikström rankas som den fjärde mest inflytelserika ledamoten i Europaparlamentet av Politico.

För mer information, kontakta:

Malin Sjöberg Högrell, Länsförbundets ordförande & Regionråd

Mobil: 072-227 02 37

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: