Arkiv

januari 16, 2019

Wikström (L): Underhusets nej till Brexit-avtalet en väckarklocka inför EU-valet

Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L) beklagar att Storbritanniens underhus avslår det utkast till utträdesavtal som EU och Storbritannien efter svåra förhandlingar har enats om.

– Nu står vi inför ett mardrömsscenario där vilket som blir nästa steg är högst oklart. Min bedömning är att det finns flera olika framtidsscenarier: att britterna antingen kraschar ut ur EU utan ett avtal på plats, att EU accepterar att ge premiärminister May mer tid att omförhandla det nuvarande utträdesavtalet, eller att Storbritannien väljer att annullera utlösandet av artikel 50 och därmed stannar kvar i EU.

– Oavsett vilket så är det som sker i Storbritannien en väckarklocka för alla som funderar på att låta bli att rösta i Europavalet den 26 maj. Brexit är en påminnelse om att varje enskild röst gör skillnad. Den tuffa sanningen är att om du inte använder din röst, så gör någon annan det i ditt ställe och resultatet kan bli något helt annat än du förutsett. Låt därför inte andra fatta framtidsbeslut åt dig!

För mer information, kontakta:

Linda Aziz, presschef hos Cecilia Wikström

linda.aziz@ep.europa.eu

+32 486 94 76 82

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: