Arkiv

juni 16, 2016

I veckans youtube-program om Dawit Isaak: Sverige måste sluta med verkningslös tyst dimplomati!

CaptureI veckans youtube-program berättar Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L) om hur hon fortsätter att driva på för att uppmärksamma Dawit Isaaks fall, den svensk-eritreanske journalisten som snart suttit i fängelse i 15 år utan rättegång.

– Ingenting tyder på att Eritreas president Isaias Afewerki kommer att släppa den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak fri den närmaste tiden, eller ens ställa honom inför rätta.

– När Eritreas regim fängslar en journalist i hopp om att tysta honom är det allas vårt ansvar att verka för att hans fall inte faller i glömska. Vi måste använda våra röster för när den eritreanska regimen så länge tystat Dawits röst.

– Vi lever i en tid när allt starkare främlingsfientliga vindar sveper över oss, och där personligt mod är en bristvara. Det gör det viktigare än någonsin att våga stå upp för det man tror på. I mitt fall är ledorden solidaritet, humanitet, demokrati och individens frihet. Om vi tillsammans agerar på alla sätt vi kan, så rasar till slut också det djupaste förtrycket.

Programledare: Linda Aziz

Cecilia Wikström Europaparlamentet, Rue Wiertz 60, 1047 Bryssel, Belgien Tel Bryssel: +32 (0) 2 28 45622 Tel Strasbourg:+33 (0) 3 88 1 77622 cecilia.wikstrom@ep.europa.eu

Följ mig: