Arkiv

mars 6, 2012

Genrepar inför Vaginamonologerna!

I går kväll skyndade sig Cecilia direkt från mitt försenade flyg till genrepet inför Vaginamonologerna som hon och åtta kollegor från olika länder spelar upp i kväll! Det gick strålande!

I kväll klockan 18.30 fäster Cecilia en röd ros på kavajslaget och ställer sig på Europaparlamentets scen inför drygt 400 inbjudna gäster för att läsa upp sin roll i denna skarpa och fräcka pjäs. Och det är slutsålt!

Hela 45 procent av kvinnorna i Europa har någon gång varit offer för misshandel, prostitution, våldtäkt, könsstympning, trafficking, eller sexuella trakasserier. Med Vaginamonologerna vill Cecilia Wikström att Europaparlamentet ska ta krafttag för att få slut på våldet mot kvinnor, en av de osynligaste frågorna i vår tid.

Och debatten om Vaginamonologernas vara eller icke vara i Europaparlamentet fortsätter.  Den tyske ledamoten Werner Langen, från Angela Merkels CDU-parti, sa i ett uttalande förra veckan att: ”Den här typen av föreställning hör inte hemma i Europaparlamentet, damerna borde hålla till på teatern. Jag uppmanar Europaparlamentets ordförande Martin Schulz att dra in tillståndet för evenemanget”.

Naturligtvis är Europaparlamentet rätt forum för att debattera kvinnofrågor!

Tänk på två kvinnor som står dig nära. Statistiskt sett har en av dem någon gång blivit misshandlad, våldtagen eller sexuellt utnyttjad, oftast av en man i hennes omgivning. Detta måste upphöra! Det är vårt ansvar att uppmärksamma kvinnornas rätt till trygghet och säkerhet överallt i EU!

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: