Arkiv

januari 13, 2017

Nyhetsbrev #48: Medmänsklighetens år 2017!

u

Hej vänner,

Nästa vecka samlas parlamentet i Strasbourg för att välja vår nästa talman. Totalt åtta kandiderar. Die große Koalition, eller den stora oheliga koalitionen mellan konservativa EPP och socialdemokratiska S&D, som i praktiken innebar att talmansposten i stort sett utsågs bakom stängda dörrar av de stora partigrupperna, har nu brutits. Det betyder att fältet har blivit öppnare och processen mer demokratisk.

Från Europaparlamentets liberaler kandiderar min kollega och vän Guy Verhofstadt. Genom sitt obönhörliga arbete för ett sammanhållet och öppet Europa har han blivit en av de viktigaste profilerna i Europaparlamentet. Han är den tydligaste och starkaste rösten för Europa och mot populistiska destruktiva krafter.

Läs gärna min krönika i NA om Guys kandidatur

I juletider uppmanar jag varje år i mina nyhetsbrev om att köpa gåvobevis från organisationer som Räddabarnen, UNHCR och Röda Korset. Nu är julen förbi, men vintern blir bistrare. Fler människor än någonsin är på flykt. 65,3 miljoner människor Utöver de insatser Sverige och EU gör för att ge humanitärt stöd hjälper de gåvor som vi medborgare ger mycket.

Medicin och ett uppvärmt rum med varma filtar kan betyda allt för en familj på flykt undan omänskliga förhållanden. 2016 var ett svårigheternas år med fortsatt lidande som följd av konflikter och flykt, utbredd terrorism i såväl Europa som i alla världens hörn. Låt vår gemensamma medmänsklighet känneteckna 2017!

Läs mer i min artikel i GP!

Cecilia Wikström (L) Europaparlamentariker

 

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: