Arkiv

januari 27, 2017

Slutreplik i Aftonbladet: Jo, vi tvivlar stark på er solidaritet

CaptureSlutreplik i Aftonbladet från Liberalerna om platsen i säkerhetsrådet.

Ingen kan tvivla på Socialdemokraternas solidaritet med civilbefolkningen i Irak och Syrien, skriver Anders Österberg (S) i en replik på vår artikel.

Låt oss ta det en gång till. Det pågår ett folkmord här och nu, i både Irak och Syrien. Men i stället för att som EU-parlamentet och ett flertal andra parlament runt om i världen erkänna de drabbade folkens lidande, vill S hänskjuta frågan till Internationella brottmålsdomstolen. Det är både fegt och oansvarigt.

S är dessutom emot självstyren för de drabbade grupperna, man vill inte rikta bistånd till grupperna och man vill inte heller utbilda deras egna miliser. Samtidigt är man emot att medlemskap i IS ska räcka för att svenskar som strider för IS ska straffas. Österberg kanske känner för de drabbade på ett personligt plan men politiskt är avsaknaden av empati total.

Vi tvivlar starkt på Socialdemokraternas solidaritet med de folkmordsdrabbade folken, bland andra jezidier och assyrier. Man ska kalla saker vid deras rätta namn – folkmord. Det tyckte Olof Palme men det tycker uppenbarligen inte Stefan Löfven.


Cecilia Wikström, EU-parlamentariker (L)
Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson (L)
Olle Wästberg, tidigare riksdagsledamot (L)
Robert Hannah, riksdagsledamot (L)
Ninos Maraha, fullmäktigeledamot Södertälje (L)

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: