Arkiv

maj 27, 2015

Wikström (FP): EU måste tillsammans med FN ta krafttag för att få slut på kriget i Syrien

CW_FP_ALDE1Pressmeddelande från Folkpartiet Liberalerna i Europaparlamentet

I samband med att FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon besöker Europaparlamentet på onsdagseftermiddagen uppmanar Europaparlamentariker Cecilia Wikström (FP) honom att intensifiera samarbetet med EU för att få slut på kriget i Syrien.

– Både EU och FN kom till efter andra världskriget för att främja internationellt samarbete och för att göra krig omöjliga i framtiden genom att främja kollektiv säkerhet. Men inbördeskriget i Syrien som nu är inne på sitt fjärde år är ett sorgligt bevis på världssamfundets gemensamma tillkortakommande och misslyckande. FN står fortfarande handlingsförlamat med ett blockerat säkerhetsråd och i EU har vi i stället för att inta en aktiv fredsförhandlande roll, enbart fokuserat på humanitärt bistånd och flyktingmottagande, säger Wikström.

– Det är dags att EU och FN intensifierar sitt samarbete för att för att skapa bestående fred i Syrien. Vi kan inte bara söka lösningar på de inhumana levandsförhållanden som många av Syriens flyktingar lever under, utan vi måste även bli seriösa fredsaktörer som kan få till en hållbar fred i landet, säger Wikström.

För mer information, kontakta:

Linda Aziz, presssekreterare hos Cecilia Wikström

Linda.aziz@ep.europa.eu

+32 486 94 76 82

Cecilia Wikström cia.wikstrom@gmail.com

Följ mig: