Europas inre marknad skapades 1993. Den är idag världens största frihandelszon och omfattar över en halv miljard medborgare.
Varje dag rör sig människor, varor, kapital och tjänster mellan våra nationsgränser vilket avsevärt bidrar till ekonomisk tillväxt - och därmed bidrar till allas vårt välstånd.
För svenska företag innebär detta en värdefull möjlighet att bedriva handel, inte bara till de 10 miljoner människor som bor i Sverige, utan till en marknad i EU som omfattar över 500 miljoner potentiella kunder.
För oss medborgare innebär detta att vi får tillgång till fler och bättre varor och tjänster till lägre priser.
Över de 25 år som den inre marknaden har funnits har den bidragit till framväxten av miljontals nya arbetstillfällen runt om i Europa och höjt EU:s BNP med 1,7 procent jämfört med om vi inte hade haft en gemensam marknad.
Grundtanken med den inre marknaden är att vi kan handla utan tullar och gränskontroller mellan EU:s medlemsländer. Det har lett till att varor och människor rör sig lika enkelt mellan Örebro och Hamburg som mellan Malmö och Göteborg. Trots de stora framgångarna som den inre marknaden medfört, så kvarstår det fortfarande en del handelshinder, framför allt nationella regler som skapar onödiga problem för handeln mellan EU:s medlemsländer, till exempel på det digitala området. Genom att undanröja dessa hinder, för bland annat tjänsteföretag och digitala tjänster, skulle vi kunna öka mervärdet av den inre marknaden.
Eftersom det kan vara svårt, särskilt för små och medelstora företag, att känna till alla regler och lagar i andra medlemsländer, så är det viktigt att fortsätta arbetet med att förenkla och harmonisera dessa regler så långt detta låter sig göras.
Trots att den digitala ekonomin och internet har lett till nya möjligheter till handel mellan våra länder, så har inte lagstiftning och regelverk alltid ändrats i samma takt. Allt för ofta är det för krångligt eller osäkert att köpa eller sälja varor och tjänster över nätet i andra medlemsländer. Det arbetar jag och Liberalerna för att förändra. I underrubrikerna kan du läsa mer om det arbetet.